Метеоаларм предупредувања

Уште од ноември 2010

Extrime high temperatureExtreme low temperatureНевремеForestfire

Речен мониторинг систем

Светска метеоролошка

СМО
WMO

 

Галерија на продукти на УХМР од постојани статистички, дијагностички и прогнозстички анализи на разни параметри.

Дневни врнежи Облачност во термин Температура на 2м. во термин Температура на 2м. во термин Температура на 2м. во термин Минимална тем. на 2м., 10-дневна средна вредност Ветер на висина од 10 м. во термин Минимална тем. на 2м., во термин

Заб. некои од овие производи се однесуваат на состојби и периоди од порано, но би требало да се интересни за посетителите и соработниците!

Медија центар

Посета од ЕУМЕТНЕТ на УХМР

Печати

 

На 28. септември 2011 г. во работна посета на Националната метеоролошка служба на Република Мекедонија ќе допатува Г-н. Стив Нојс, Извршен Директор на ЕУМЕТНЕТ.

Како дел од посетата Г-н. Стив Нојс накусо ќе ја претстави идејата за ЕУМЕТНЕТ како мрежа на националните метеоролошки сервиси. Во текот на посетата почитуваниот гост ќе бидезапознаен со работата и организацијата на УХМР, носител на овие активности во Република Македонија.

 

УХМР на Meteoalarm.eu

Печати
Оценка од корисникот: / 87
НајлошоНајдобро 

Предупредувања за денес

Extrime   high temperatureExtreme low temperatureThunderstormsForestfire

Од 14 октомври 2011 година, Република Македонија започна редовно да објавува предупредувања на порталот  Meteoalarm.eu кој е дел од Европската иницијатива Еуметнет (здружение на европските национални метеоролошки сервиси).

Благодарение на овој сервис кој и понатаму ќе се збогатува со услуги, поефикасно ќе можете да да ги планирате вашите потреби при патувањата, но и се друго што може да ви биде попречено од временските услови.

Повеќе...

Страница 9 од 11

Метео - предупредување
 
Појаснување
Ова е последното официјално предупредување објавено од УХМР. Предупредувањата се изготвуваат (од страна на дежурниот синоптичар) на дневна основа, но по потреба може и да се изменат понекогаш уште еднаш, или двапати во тековните 24 часа.
 
 

Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian-AL
Има 917 гости присутни

Важни адреси:

Метео++
Метео+5
Селектирај текст за да го слушнеш

е-УХМР (ел. гласник)Вие сте овде: Медиа центар