Метеоаларм предупредувања

Уште од ноември 2010

Extrime high temperatureExtreme low temperatureНевремеForestfire

Речен мониторинг систем

Светска метеоролошка

СМО
WMO

 

Галерија на продукти на УХМР од постојани статистички, дијагностички и прогнозстички анализи на разни параметри.

Дневни врнежи Облачност во термин Температура на 2м. во термин Температура на 2м. во термин Температура на 2м. во термин Минимална тем. на 2м., 10-дневна средна вредност Ветер на висина од 10 м. во термин Минимална тем. на 2м., во термин

Заб. некои од овие производи се однесуваат на состојби и периоди од порано, но би требало да се интересни за посетителите и соработниците!

Актуелно

Посета од ЕУМЕТНЕТ на УХМР

Печати

 

На 28. септември 2011 г. во работна посета на Националната метеоролошка служба на Република Мекедонија ќе допатува Г-н. Стив Нојс, Извршен Директор на ЕУМЕТНЕТ.

Како дел од посетата Г-н. Стив Нојс накусо ќе ја претстави идејата за ЕУМЕТНЕТ како мрежа на националните метеоролошки сервиси. Во текот на посетата почитуваниот гост ќе бидезапознаен со работата и организацијата на УХМР, носител на овие активности во Република Македонија.

 

Започна одделот за фото галерии

Печати
Оценка од корисникот: / 4
НајлошоНајдобро 

Со деновите на водите и метеорологијата, 22 и 23 март, активно започна да работи и одделот за управување со дигитализиран фото материјал.

 

Сите галерии:

Наши најпосетени содржини

Печати
Оценка од корисникот: / 100
НајлошоНајдобро 

Интересот за содржините можете да го следите преку постојано обновуван резултат во вид на "повеќебојна пита".

22 и 23 март 2011 g.

Печати
Оценка од корисникот: / 1
НајлошоНајдобро 

22 март - Светски ден на водите!
23 март Светски ден на метеорологијата!

Download Video: MP4, WebM, Ogg
HTML5 Video Player by VideoJS

Обраќање на Г-дин Мишел Жаро, претседател на Светската метеоролошка организација.

Постер објавен како придружен материјал на одбележувањето на овогодинешните празници

Доаѓање на пролетта

Печати
Оценка од корисникот: / 19
НајлошоНајдобро 

Со пролетната рамнодневница, на северната полутопка, на 21.03 2011 г. во 01 ч. и 19 минути, астрономски започна пролетта.

jvchart

Страница 7 од 7

Метео - предупредување
 
Појаснување
Ова е последното официјално предупредување објавено од УХМР. Предупредувањата се изготвуваат (од страна на дежурниот синоптичар) на дневна основа, но по потреба може и да се изменат понекогаш уште еднаш, или двапати во тековните 24 часа.
 
 

Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian-AL
Има 985 гости присутни

Важни адреси:

Метео++
Метео+5
Селектирај текст за да го слушнеш

е-УХМР (ел. гласник)Вие сте овде: Медиа центар - Актуелно