Галерија на продукти на УХМР од постојани статистички, дијагностички и прогнозстички анализи на разни параметри.

Дневни врнежи Облачност во термин Температура на 2м. во термин Температура на 2м. во термин Температура на 2м. во термин Минимална тем. на 2м., 10-дневна средна вредност Ветер на висина од 10 м. во термин Минимална тем. на 2м., во термин

Заб. некои од овие производи се однесуваат на состојби и периоди од порано, но би требало да се интересни за посетителите и соработниците!

Нумерички модели

Filtri i titullit 
Shfaq # 
nr Titulli i artikullit Shikime
1 Vranësira (NММ, МK.) 51187
2 Reshje dhe qarkullimi i ajrit (NMM),Mk 53736
3 Temperatura e ajrit në 2m. (HMM, Mk.) 55352
4 Indeksi i jostabilitetit (NMM,Mk) 47663
5 Retë (NMM, UE.) 43677
6 Врнежи и струење на воздухот (НММ, Ев.) 40441
7 Temperatura e ajrit në 2m. (HMM, Ev.) 54858
8 Индекс на нестабилност (НММ, Ев.) 39660
Nuk ka përkthime në dispozicion.

Метео - предупредување
 
Појаснување
Ова е последното официјално предупредување објавено од УХМР. Предупредувањата се изготвуваат (од страна на дежурниот синоптичар) на дневна основа, но по потреба може и да се изменат понекогаш уште еднаш, или двапати во тековните 24 часа.
 
 

Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian-AL
Kemi 1019 vizitorë n'linjë

Важни адреси:

Метео++
Метео+5
Селектирај текст за да го слушнеш

e-DPHM (buletini elektronik)You are here: Parashikimi - Modifikim - Нумерички модели