Метеоаларм предупредувања

Уште од ноември 2010

Extrime high temperatureExtreme low temperatureНевремеForestfire

Речен мониторинг систем

Светска метеоролошка

СМО
WMO

 

Галерија на продукти на УХМР од постојани статистички, дијагностички и прогнозстички анализи на разни параметри.

Дневни врнежи Облачност во термин Температура на 2м. во термин Температура на 2м. во термин Температура на 2м. во термин Минимална тем. на 2м., 10-дневна средна вредност Ветер на висина од 10 м. во термин Минимална тем. на 2м., во термин

Заб. некои од овие производи се однесуваат на состојби и периоди од порано, но би требало да се интересни за посетителите и соработниците!

Автоматски мет. станици

Печати
Оценка од корисникот: / 51
НајлошоНајдобро 

ЕКСПЕРИМЕНТАЛНО
Последни измерени податоци од мрежа на автоматски метеоролошки станици.

Вчитување на податоци...
0
ИМЕ ДЕН ВРЕМЕ ПРИТ ТЕМП ВЛАГ БРЗИН ПРАВ ДОЖД
------------------------- ---------- ----- ----- ----- ---- ----- ---- -----
Ѓуриште/Свети_Николе 19.11.2017 05:00
Ѓуриште/Свети_Николе 19.11.2017 06:00
Ѓуриште/Свети_Николе 19.11.2017 07:00
Јажинце 19.11.2017 05:00 04.2 00.0
Јажинце 19.11.2017 06:00 04.4 00.0
Јажинце 19.11.2017 07:00 04.1 00.0
Јасен 19.11.2017 05:00 01.3 099 00.6 002 00.0
Јасен 19.11.2017 06:00 00.8 099 02.2 034 00.0
Јасен 19.11.2017 07:00 00.6 099 01.3 302 00.0
Јасеново 19.11.2017 05:00
Јасеново 19.11.2017 06:00
Јасеново 19.11.2017 07:00
Берово 19.11.2017 05:00
Берово 19.11.2017 06:00
Берово 19.11.2017 07:00
Битола 19.11.2017 05:00 0944 08.6 090 00.9 340 00.0
Битола 19.11.2017 06:00 0943 08.4 090 00.6 055 00.0
Битола 19.11.2017 07:00
Валандово 19.11.2017 05:00 0999 08.9 083 02.0 317 00.0
Валандово 19.11.2017 06:00 0999 08.7 085 01.5 353 00.0
Валандово 19.11.2017 07:00 0999 09.6 077 02.3 321 00.0
Велес 19.11.2017 05:00 0985 08.4 077 01.7 295 00.0
Велес 19.11.2017 06:00 0985 08.3 077 03.4 301 00.0
Велес 19.11.2017 07:00
Виница 19.11.2017 05:00
Виница 19.11.2017 06:00
Виница 19.11.2017 07:00
Водоча/Струмица 19.11.2017 05:00 08.1 087 00.3 297 00.0
Водоча/Струмица 19.11.2017 06:00 07.7 092 00.0 000 00.0
Водоча/Струмица 19.11.2017 07:00 08.2 087 00.0 151 00.0
Градско 19.11.2017 05:00 0989 08.0 083 01.4 007 00.0
Градско 19.11.2017 06:00 0989 07.9 083 01.9 351 00.0
Градско 19.11.2017 07:00 0989 08.2 082 01.4 355 00.0
Иловица 19.11.2017 05:00 06.9 100 02.2 160 00.0
Иловица 19.11.2017 06:00 06.4 100 00.8 146 00.0
Иловица 19.11.2017 07:00 07.0 098 01.1 342 00.0
Кавадарци 19.11.2017 05:00 0984 08.5 078 01.1 085 00.0
Кавадарци 19.11.2017 06:00 0984 08.0 085 00.7 331 00.0
Кавадарци 19.11.2017 07:00 0984 08.1 084 00.4 186 00.0
Карго_аеродром/Штип 19.11.2017 05:00 0980 07.7 087 02.0 239 00.0
Карго_аеродром/Штип 19.11.2017 06:00 0980 07.5 084 03.6 268 00.0
Карго_аеродром/Штип 19.11.2017 07:00 0981 07.7 085 02.6 302 00.0
Костурино/Струмица 19.11.2017 05:00 06.5 00.0
Костурино/Струмица 19.11.2017 06:00 06.6 00.0
Костурино/Струмица 19.11.2017 07:00 06.4 00.0
Кочани 19.11.2017 05:00 0973 07.8 084 01.0 242 00.0
Кочани 19.11.2017 06:00 0972 07.5 091 00.6 112 00.0
Кочани 19.11.2017 07:00 0973 07.6 088 01.4 265 00.0
Крива_Паланка 19.11.2017 05:00 0932 05.5 096 00.1 218 00.0
Крива_Паланка 19.11.2017 06:00 0932 05.5 096 00.1 270 00.0
Крива_Паланка 19.11.2017 07:00
Крушево 19.11.2017 05:00 04.9 100 00.4 328 00.0
Крушево 19.11.2017 06:00 04.9 100 01.3 311 00.0
Крушево 19.11.2017 07:00 04.8 100 00.7 339 00.0
Лазарополе 19.11.2017 05:00 0861 00.9 100 00.0 122 00.0
Лазарополе 19.11.2017 06:00 0861 00.1 100 00.1 131 00.0
Лазарополе 19.11.2017 07:00 0862 00.1 100 00.2 104 00.0
Маврови_Анови 19.11.2017 05:00 0867 03.1 100 00.9 266 00.0
Маврови_Анови 19.11.2017 06:00 0867 02.7 099 00.9 077 00.0
Маврови_Анови 19.11.2017 07:00 0867 01.9 099 01.0 091 00.0
Македонски_Брод 19.11.2017 05:00 06.3 095 00.6 228 00.0
Македонски_Брод 19.11.2017 06:00 06.1 095 01.0 353 00.0
Македонски_Брод 19.11.2017 07:00 06.4 095 00.8 023 00.0
Ново_Село/Струмица 19.11.2017 05:00 0978 08.1 090 00.7 222 00.0
Ново_Село/Струмица 19.11.2017 06:00 0978 07.9 090 01.8 356
Ново_Село/Струмица 19.11.2017 07:00
Охрид 19.11.2017 05:00 0924 05.6 091 00.5 054 00.0
Охрид 19.11.2017 06:00 0924 05.3 091 00.4 007 00.0
Охрид 19.11.2017 07:00
Пожар/Конче 19.11.2017 05:00 0893 02.8 100 04.7 330 00.0
Пожар/Конче 19.11.2017 06:00 0893 02.5 100 04.2 330 00.0
Пожар/Конче 19.11.2017 07:00 0893 02.4 100 05.1 324 00.0
Пожаране/Гостивар 19.11.2017 05:00 04.3 100 01.0 036 00.0
Пожаране/Гостивар 19.11.2017 06:00 04.0 100 01.5 017 00.0
Пожаране/Гостивар 19.11.2017 07:00 04.0 100 01.1 000 00.1
Пониква/Кочани 19.11.2017 05:00 03.2 100 00.7 275 00.0
Пониква/Кочани 19.11.2017 06:00 03.0 100 01.4 305 00.0
Пониква/Кочани 19.11.2017 07:00 02.9 100 01.3 326 00.0
Попова_Шапка/Тетово 19.11.2017 05:00 0815 00.1 090 00.7 269 00.0
Попова_Шапка/Тетово 19.11.2017 06:00 0815 -00.8 096 00.9 045 00.0
Попова_Шапка/Тетово 19.11.2017 07:00 0815 -00.2 095 00.6 232 00.0
Ресен 19.11.2017 05:00
Ресен 19.11.2017 06:00
Ресен 19.11.2017 07:00
Скопје/Карпош 19.11.2017 05:00 08.4 077 01.0 347 00.0
Скопје/Карпош 19.11.2017 06:00 08.3 075 00.8 275 00.0
Скопје/Карпош 19.11.2017 07:00 08.5 077 00.7 275 00.0
Струмица 19.11.2017 05:00
Струмица 19.11.2017 06:00
Струмица 19.11.2017 07:00
Тетово 19.11.2017 05:00 0959 07.0 087 00.1 087 00.0
Тетово 19.11.2017 06:00 0960 07.1 084 01.0 009 00.0
Тетово 19.11.2017 07:00 0959 07.0 086 00.7 172 00.0
Тополчани 19.11.2017 05:00 06.1 091 00.6 241 00.0
Тополчани 19.11.2017 06:00 05.9 094 01.4 315 00.0
Тополчани 19.11.2017 07:00 05.4 093 01.4 315 00.0
Штип 19.11.2017 05:00 0975 07.2 083 01.7 263 00.0
Штип 19.11.2017 06:00 0975 07.2 081 03.3 304 00.0
Штип 19.11.2017 07:00
ИМЕ ДЕН ВРЕМЕ ПРИТ ТЕМП ВЛАГ БРЗИН ПРАВ ДОЖД
------------------------- ---------- ----- ----- ----- ---- ----- ---- -----
Ѓуриште/Свети_Николе 19.11.2017 21:00
Ѓуриште/Свети_Николе 19.11.2017 22:00
Ѓуриште/Свети_Николе 19.11.2017 23:00
Јажинце 19.11.2017 21:00
Јажинце 19.11.2017 22:00
Јажинце 19.11.2017 23:00
Јасен 19.11.2017 21:00
Јасен 19.11.2017 22:00
Јасен 19.11.2017 23:00
Јасеново 19.11.2017 21:00
Јасеново 19.11.2017 22:00
Јасеново 19.11.2017 23:00
Берово 19.11.2017 21:00
Берово 19.11.2017 22:00
Берово 19.11.2017 23:00
Битола 19.11.2017 21:00
Битола 19.11.2017 22:00
Битола 19.11.2017 23:00
Валандово 19.11.2017 21:00
Валандово 19.11.2017 22:00
Валандово 19.11.2017 23:00
Велес 19.11.2017 21:00
Велес 19.11.2017 22:00
Велес 19.11.2017 23:00
Виница 19.11.2017 21:00
Виница 19.11.2017 22:00
Виница 19.11.2017 23:00
Водоча/Струмица 19.11.2017 21:00
Водоча/Струмица 19.11.2017 22:00
Водоча/Струмица 19.11.2017 23:00
Градско 19.11.2017 21:00
Градско 19.11.2017 22:00
Градско 19.11.2017 23:00
Иловица 19.11.2017 21:00
Иловица 19.11.2017 22:00
Иловица 19.11.2017 23:00
Кавадарци 19.11.2017 21:00
Кавадарци 19.11.2017 22:00
Кавадарци 19.11.2017 23:00
Карго_аеродром/Штип 19.11.2017 21:00
Карго_аеродром/Штип 19.11.2017 22:00
Карго_аеродром/Штип 19.11.2017 23:00
Костурино/Струмица 19.11.2017 21:00
Костурино/Струмица 19.11.2017 22:00
Костурино/Струмица 19.11.2017 23:00
Кочани 19.11.2017 21:00
Кочани 19.11.2017 22:00
Кочани 19.11.2017 23:00
Крива_Паланка 19.11.2017 21:00
Крива_Паланка 19.11.2017 22:00
Крива_Паланка 19.11.2017 23:00
Крушево 19.11.2017 21:00
Крушево 19.11.2017 22:00
Крушево 19.11.2017 23:00
Лазарополе 19.11.2017 21:00
Лазарополе 19.11.2017 22:00
Лазарополе 19.11.2017 23:00
Маврови_Анови 19.11.2017 21:00
Маврови_Анови 19.11.2017 22:00
Маврови_Анови 19.11.2017 23:00
Македонски_Брод 19.11.2017 21:00
Македонски_Брод 19.11.2017 22:00
Македонски_Брод 19.11.2017 23:00
Ново_Село/Струмица 19.11.2017 21:00
Ново_Село/Струмица 19.11.2017 22:00
Ново_Село/Струмица 19.11.2017 23:00
Охрид 19.11.2017 21:00
Охрид 19.11.2017 22:00
Охрид 19.11.2017 23:00
Пожар/Конче 19.11.2017 21:00
Пожар/Конче 19.11.2017 22:00
Пожар/Конче 19.11.2017 23:00
Пожаране/Гостивар 19.11.2017 21:00
Пожаране/Гостивар 19.11.2017 22:00
Пожаране/Гостивар 19.11.2017 23:00
Пониква/Кочани 19.11.2017 21:00
Пониква/Кочани 19.11.2017 22:00
Пониква/Кочани 19.11.2017 23:00
Попова_Шапка/Тетово 19.11.2017 21:00
Попова_Шапка/Тетово 19.11.2017 22:00
Попова_Шапка/Тетово 19.11.2017 23:00
Ресен 19.11.2017 21:00
Ресен 19.11.2017 22:00
Ресен 19.11.2017 23:00
Скопје/Карпош 19.11.2017 21:00
Скопје/Карпош 19.11.2017 22:00
Скопје/Карпош 19.11.2017 23:00
Струмица 19.11.2017 21:00
Струмица 19.11.2017 22:00
Струмица 19.11.2017 23:00
Тетово 19.11.2017 21:00
Тетово 19.11.2017 22:00
Тетово 19.11.2017 23:00
Тополчани 19.11.2017 21:00
Тополчани 19.11.2017 22:00
Тополчани 19.11.2017 23:00
Штип 19.11.2017 21:00
Штип 19.11.2017 22:00
Штип 19.11.2017 23:00
0


Заб. во март и април Обновување на податоците ќе е на секој час.

Share/Save/Bookmark

Метео - предупредување
 
Појаснување
Ова е последното официјално предупредување објавено од УХМР. Предупредувањата се изготвуваат (од страна на дежурниот синоптичар) на дневна основа, но по потреба може и да се изменат понекогаш уште еднаш, или двапати во тековните 24 часа.
 
 

Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian-AL
Има 925 гости присутни

Важни адреси:

Метео++
Метео+5
Селектирај текст за да го слушнеш

е-УХМР (ел. гласник)Вие сте овде: Метеорологија - Бази на метеоролошки податоци - Автоматски мет. станици
Share/Save/Bookmark