Метеоаларм предупредувања

Уште од ноември 2010

Extrime high temperatureExtreme low temperatureНевремеForestfire

Речен мониторинг систем

Светска метеоролошка

СМО
WMO

 

Галерија на продукти на УХМР од постојани статистички, дијагностички и прогнозстички анализи на разни параметри.

Дневни врнежи Облачност во термин Температура на 2м. во термин Температура на 2м. во термин Температура на 2м. во термин Минимална тем. на 2м., 10-дневна средна вредност Ветер на висина од 10 м. во термин Минимална тем. на 2м., во термин

Заб. некои од овие производи се однесуваат на состојби и периоди од порано, но би требало да се интересни за посетителите и соработниците!

Метеограми 48 часа (WRF, Мк)

Печати
Оценка од корисникот: / 114
НајлошоНајдобро 

Графичките продукти се резултат од работата на еден потполно автоматизиран систем за нумеричко моделирање на времето (моделот е активен неколку години во УХМР). Официјалната прогноза ја подготвуваат синоптичари кои критички ги анализираат резултатите од работењето на повеќе нумерички модели (некои од тие податоци се достапни само за националните метеоролошки служби) и во одредена мера се раководат и од своето повеќегодишно искуство.

 

Метеограми за повеќе локации (одберете од јазичињата):

Градови
 
 
Езера
 
 
Планини
 
 
 

 

 

За да го видите метеограмот за тековните 48 часа (сметајќи од полноќ) за одбрана локација застанете со глувчето врз некоја од намалените слики и почекајте да се појави името на локацијата и притиснете еднаш со глувчето за да го видите метеограмот.

Обновувањето на материјалите е секојдневно, околу 13 часот по локално време (работењето на нумеричките модели бара големи ресурси а создавањето на графички материјали дополнително го зголемува потребното време на работа)!

Share/Save/Bookmark

Метео - предупредување
 
Појаснување
Ова е последното официјално предупредување објавено од УХМР. Предупредувањата се изготвуваат (од страна на дежурниот синоптичар) на дневна основа, но по потреба може и да се изменат понекогаш уште еднаш, или двапати во тековните 24 часа.
 
 

Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian-AL
Има 651 гости присутни

Важни адреси:

Метео++
Метео+5
Селектирај текст за да го слушнеш

е-УХМР (ел. гласник)Вие сте овде: Метеограми (48 ч.)
Share/Save/Bookmark