Метеоаларм предупредувања

Уште од ноември 2010

Extrime high temperatureExtreme low temperatureНевремеForestfire

Речен мониторинг систем

Светска метеоролошка

СМО
WMO

 

Галерија на продукти на УХМР од постојани статистички, дијагностички и прогнозстички анализи на разни параметри.

Дневни врнежи Облачност во термин Температура на 2м. во термин Температура на 2м. во термин Температура на 2м. во термин Минимална тем. на 2м., 10-дневна средна вредност Ветер на висина од 10 м. во термин Минимална тем. на 2м., во термин

Заб. некои од овие производи се однесуваат на состојби и периоди од порано, но би требало да се интересни за посетителите и соработниците!

Облачност (НММ, Мк.)

Печати
Оценка од корисникот: / 15
НајлошоНајдобро 

Резултати од метеоролошки нумерички модел од типот NMM (Нехидростатски модел за средни размери), пресметки со резолуција од 4 км. за регионот на Р. Македонија.


 

Интензитетот на облачноста (на горнава слика е претставен во десетинки на покриено небо и тоа како ниска, средна и висока облачност), директно или индиректно го одредува времето над областа. Точноста на нумеричката прогноза зависи од типот на циркулација над подрачјето за кое се однесува. Анимацијата е составена од математички, нанапред пресметани состојби (прогнози) за период од 24 часа (1 ден) и тоа со вредности на секои 1 час по една претставена карта, сметајќи од почетокот на денот (полноќ).

 

Обновувањето на материјалите е секојдневно на порталов во претпладневните часови!

Share/Save/Bookmark

Метео - предупредување
 
Појаснување
Ова е последното официјално предупредување објавено од УХМР. Предупредувањата се изготвуваат (од страна на дежурниот синоптичар) на дневна основа, но по потреба може и да се изменат понекогаш уште еднаш, или двапати во тековните 24 часа.
 
 

Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian-AL
Има 482 гости присутни

Важни адреси:

Метео++
Метео+5
Селектирај текст за да го слушнеш

е-УХМР (ел. гласник)Вие сте овде: Прогноза - Моделирање на времето - Облачност (НММ, Мк.)
Share/Save/Bookmark