Метеоаларм предупредувања

Уште од ноември 2010

Extrime high temperatureExtreme low temperatureНевремеForestfire

Речен мониторинг систем

Светска метеоролошка

СМО
WMO

 

Галерија на продукти на УХМР од постојани статистички, дијагностички и прогнозстички анализи на разни параметри.

Дневни врнежи Облачност во термин Температура на 2м. во термин Температура на 2м. во термин Температура на 2м. во термин Минимална тем. на 2м., 10-дневна средна вредност Ветер на висина од 10 м. во термин Минимална тем. на 2м., во термин

Заб. некои од овие производи се однесуваат на состојби и периоди од порано, но би требало да се интересни за посетителите и соработниците!

Хидрологија

Сектор за хидрологија и следење на состојбата на природната средина

Поделба на хидрологијата

Хидрологијата ја делиме на хидрометеорологијата, површинска хидрологија и хидрогеологија. Со хидрометеорологијата се изучуваат и се следат водите кои паѓаат од атмосферата во вид на дожд, снег и слично и водите кои испаруваат од површината на земјата, реките, езерата и слично. Со површинската хидрологија се изучуваат и се следат водите на површината на земјата, потоци, реки, езера. Притоа хидрографијата и лимнологијата тука наоѓаат голема примена. Со хидрогеологијата се изучуваат и се следат водите кои се наоѓаат под површината на земјата.

Метео - предупредување
 
Појаснување
Ова е последното официјално предупредување објавено од УХМР. Предупредувањата се изготвуваат (од страна на дежурниот синоптичар) на дневна основа, но по потреба може и да се изменат понекогаш уште еднаш, или двапати во тековните 24 часа.
 
 

Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian-AL
Има 1208 гости присутни

Важни адреси:

Метео++
Метео+5
Селектирај текст за да го слушнеш

е-УХМР (ел. гласник)Вие сте овде: Дома