Метеоаларм предупредувања

Уште од ноември 2010

Extrime high temperatureExtreme low temperatureНевремеForestfire

Речен мониторинг систем

Светска метеоролошка

СМО
WMO

 

Галерија на продукти на УХМР од постојани статистички, дијагностички и прогнозстички анализи на разни параметри.

Дневни врнежи Облачност во термин Температура на 2м. во термин Температура на 2м. во термин Температура на 2м. во термин Минимална тем. на 2м., 10-дневна средна вредност Ветер на висина од 10 м. во термин Минимална тем. на 2м., во термин

Заб. некои од овие производи се однесуваат на состојби и периоди од порано, но би требало да се интересни за посетителите и соработниците!

Ухмр мерни мрежи

Мерни мрежи кои во своето постоење нашиот сервис во потполност ги организирал и одржувал.

Мрежа на синоптички станици

Печати
Оценка од корисникот: / 121
НајлошоНајдобро 

Мрежа на мерни места со синоптички програм на работа.

Синоптичка мерна мрежа

Мрежа на климатолошки станици

Печати
Оценка од корисникот: / 6
НајлошоНајдобро 

Мрежа на мерни места со климатолошки програм на работа.

Климатолошка мерна мрежа

Мрежа на сите мерни места на Ухмр

Печати
Оценка од корисникот: / 4
НајлошоНајдобро 

Мрежа на мерни места со било која програма на работа.

Сите програми на мерења на Ухмр

Јавувачка хидролошка мрежа

Печати
Оценка од корисникот: / 2
НајлошоНајдобро 

Мрежа на мерни места со јавувачка хидролошка програма на работа.

јавувачка хидролошка мерна мрежа

Мрежа на агрометеоролошки станици

Печати

Мрежа на мерни места со агрометеоролошка програма на работа.

Агрометеоролошка мерна мрежа

Страница 1 од 2

Метео - предупредување
 
Појаснување
Ова е последното официјално предупредување објавено од УХМР. Предупредувањата се изготвуваат (од страна на дежурниот синоптичар) на дневна основа, но по потреба може и да се изменат понекогаш уште еднаш, или двапати во тековните 24 часа.
 
 

Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian-AL
Има 1214 гости присутни

Важни адреси:

Метео++
Метео+5
Селектирај текст за да го слушнеш

е-УХМР (ел. гласник)Вие сте овде: Дома