Метеоаларм предупредувања

Уште од ноември 2010

Extrime high temperatureExtreme low temperatureНевремеForestfire

Тренинг сесија - климатологија

UHMR - Март 2011 г.

Хомогенизација на податоци - MASH

Речен мониторинг систем

Светска метеоролошка

СМО
WMO

Потешкотии во читањето

Сите корисници на порталот на УХМР можат да го чујат било кој дел од текстот кој е селектиран (види од сликата).

 

Get it on Google Play

Излезе UHMROID 1.3. Бесплатно можете да го превземете од нашиот портал или од Google Play...!

Оваа наша андроид апликација за неколку месеци од нашиот портал е превземена повеќе од 400 пати. Може да се користи на телефони или таблети со Android верѕија 3 или повеќе!

 

Управа за хидрометеоролошки работи

UHMROID, УХМР и на мобилните уреди

Печати
Оценка од корисникот: / 416
НајлошоНајдобро 

UHNROID v. 1.1UHMROID е првата ANDROID апликација со која УХМР се појавува и на паметните телефони и е достапна од ноември 2012 година.
Се разбира апликацијата ќе може да се користи и на сите уреди кои го користат овој оперативен систем. Апликацијата е слободна за користење и засега може да се превземе само од порталот на УХМР од секој посетител.

 

 

 

Предупредувања по региони, (Мк)

Печати
Оценка од корисникот: / 331
НајлошоНајдобро 

Ниво на најголема опасност по региони. Секој регион е обоен со бојата на највисоката опасност која се најавува. (видете подолу за поделбите по региони, нивоа на опасност и елементи).
Од 29.09 2011 г. секојдневно најдоцна до 12 часот (локално време) се објавува графички материјал кој се однесува на ниво на опасност за тековниот и утрешниот ден.

Ако регионите се со бела боја бело (најчесто на мапата за утрешниот ден), почекајте додека не бидат објавени најновите податоци.

Директна врска до предупредувањето за дeнес..! Предупредување за утре!

Предупредувањата на карта:

Предупредувања за денес

{a}
 
Предупредувања за утре

{b}
 
 

Види: Дали мојот пребарувач ги покажуав најновите податоци?

Повеќе...

Резултати во медицинска метеорологија

Печати
Оценка од корисникот: / 53
НајлошоНајдобро 

Во овој дел од порталот на УХМР можете постојано да ја следите вредноста на индексот на негативно влијание на времето. Овој индекс е резултат на повеќегодишни следења на поврзаноста на времеските состојби и симптомите кои ги чуствуваме.

Важно е да се знае дека временските состојби со своите карактеристики само ги засилуваат симптомите кои луѓето ги чуствуваат.

 

Претставување пред стручната јавност:

Повеќе...

Метео - предупредување
 
Појаснување
Ова е последното официјално предупредување објавено од УХМР. Предупредувањата се изготвуваат (од страна на дежурниот синоптичар) на дневна основа, но по потреба може и да се изменат понекогаш уште еднаш, или двапати во тековните 24 часа.
 
 

Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian-AL
Има 130 гости присутни

Важни адреси:

Пријавете неправилност

Метео++
Метео+5

 

е-УХМР (ел. гласник)Досега не посетиле (Од мај 2011)

Free counters!

Youtube видео канал на УХМР (основан на 11 октомври 2011 г.)

DPHM video kanali

 

Од 11 октомври 2011 г. УХМР е присутен и на YouTube, најголемиот слободен видео сервис.

Едукативен центар (формиран на 8 септември 2011 г.)

УХМР - еду

 

На 8 септември 2011 г. го започна со работа и образовниот дел на порталот на УХМР.

Форум - центар (Основан на 2. август 2011 г.)

Метеорум

 

Од 2. август 2011 г. започна со работа одделот за форуми како дел на порталот на УХМР.

Вие сте овде: Дома